Archief

TW01 TruckStar 07

De 37ste editie van het Truckstar Festival, Nederlands en Europa’s grootste transportevenement werd bezocht door ruim 55.000 mensen die kwamen genieten van allerlei activiteiten op vrachtwagengebied. Van vrijdagavond tot zondagmiddag was het TT-circuit van Assen gevuld met ruim 2.200 vrachtwagens, waaronder de nieuwste modellen van de grote truckmerken en veel bijzondere trucks uit heel Europa.

TW01 TruckStar 01

Tijdens het Truckstar Festival bepaalde een vakjury dat de mooiste vrachtwagen van Nederland uit het Gelderse Kekerdom komt. De Volvo FH16 750 van eigenrijder Harry van Dalen ging met die eer aan de haal. De auto is sinds begin dit jaar op de weg en actief als stenenoplegger. Geen enkele moeite was gespaard om van de auto iets heel bijzonders te maken. Dat werd beloond door de jury. In de special paint van de auto figureert Jon Bon Jovi, de zanger en naamgever van de groep Bon Jovi. Volgens de jury is het “spuitwerk 2.0. Perfectie, tot in de kleinste details, geeft deze auto een fantastische uitstraling.” Het thema van de auto is ‘Stick to your guns’.

TW01 TruckStar 03

Maar er gebeurde meer op Assen, zo presenteerde ProNano hun lijn reinigingsproducten op nano-basis waarmee je zonder gebruik van borstels je truck kunt schoonmaken. Bij Mercedes-Benz werden de kilometermiljonairs getrakteerd op een uitgebreid ontbijt en DAF presenteerde voor het eerst de nieuwe CF- en XF-modellen aan het grote publiek. En het Sectorinstituut Transport en Logistiek spoorde jonge bezoekers aan mee te doen met het pallets stapelen of liet ze plaats nemen achter de simulator. Alles om aandacht te vragen voor de mogelijkheden die de transportsector aan werk te bieden heeft.

Voor meer informatie:
www.truckstarfestival.nl
www.daf.nl
www.mercedes-benz.nl
www.pro-nano.nl
www.stlwerkt.nl