Archief

IMG_5384 - kopie (1600x1200)

Onlangs heeft Rutte Groep uit Amsterdam een imposante nieuwe trekker in de vaart genomen: Een IVECO Trakker 6×4 met lage slaapcabine. De trekker is uitgerust met een 500 pk sterke IVECO Cursor 13 dieselmotor. De herkenbare grijze kleurstelling van Rutte, de dubbele staande uitlaten achter de cabine, verchroomde accenten en lampen maken het voertuig af.

De Rutte Groep specialiseert zich sinds de oprichting ruim 60 jaar geleden op het vervoer van materiaal en materieel voor Gemeente Amsterdam. Rutte Groep is door de verschillende bedrijfsactiviteiten en het zeer diverse wagenpark erg flexibel. In 1983 is Rutte Groep begonnen met het recyclen van bestratingsmateriaal. Later, in 1994, heeft het Amsterdamse bedrijf zich ook toegelegd op de wegenbouw. Ook is men actief in het plaatsen van ondergrondse afval inzamelingssystemen. Andere activiteiten waar Rutte zich mee bezighoudt zijn onder andere het vervoeren van goederen door de grachten van Amsterdam en het recyclen van wegenbouw/bouw materialen op de Amsterdamse monumentenwerf.

IMG_5386 (1600x1200)
De Rutte Groep heeft gekozen voor de IVECO Trakker als zwaar transport trekker. Deze heeft standaard een zwaarder en dikker chassis dan de IVECO Stralis en is daardoor zeer geschikt voor de zwaardere transportwerkzaamheden. De nieuwe Trakker trekker met 6×4 as-configuratie van Rutte beschikt over een 500 pk en 2300 Nm krachtige IVECO Cursor 13 dieselmotor. Deze is gekoppeld aan een 16-traps automatisch geschakelde versnellingsbak. De Trakker is verder uitgerust met een hydraulische retarder en hydrauliek installatie. De trekker met lage slaapcabine is stijlvol uitgevoerd in twee kleuren grijs, herkenbaar voor het wagenpark van het Amsterdamse bedrijf. De dubbele staande uitlaten, slangenrek, lampen op het dak en strakke opbouw maken deze 6×4 trekker tot een zeer imposante verschijning.

IMG_5385 (1600x1200)

IVECO past op haar zware voertuigen het Hi-eSCR uitlaatgasnabehandelingssysteem toe. Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van uitlaatgasrecirculatie, waardoor een schonere verbranding in de motor ontstaat. Naast een lager brandstofverbruik, langer onderhoudsinterval en een lagere uitstoot hoeft het roetfilter van de IVECO Trakker van Rutte nooit actief geregenereerd te worden waardoor gevaarlijke situaties vanwege vrijkomende hitte op bijvoorbeeld bouwplaatsen wordt voorkomen.