Archief

-96u9204

MAN introduceert de komende jaren volledig elektrische versies van zijn distributietrucks en stadsbussen. De fabrikant uit München werkt daarvoor nauw samen met zijn klanten. Eind 2017 worden de eerste elektrische vrachtwagens overgedragen aan een aantal Oostenrijkse bedrijven, waaronder bierbrouwerijen, supermarktketens en distributeurs. De eerste in serie geproduceerde elektrische MAN-trucks komen in 2021 op de markt.

Volgend jaar al stuurt MAN een testvloot van elektrische bussen de weg op in diverse Europese steden. Hiervoor is de fabrikant samenwerkingen aangegaan met lokale vervoersbedrijven in Hamburg, München en Wolfsburg. De serieproductie van volledig elektrische MAN-bussen moet eind 2019 van start gaan. Twee jaar later volgen volledig elektrische vrachtwagens. MAN ontwikkelt deze samen met de Oostenrijkse Council for Sustainable Logistics (CNL). Vanaf eind 2017 gaat een aantal bij CNL aangesloten bedrijven rijden met negen elektrische MAN TGM-modellen: vier 6×4-2‘s met koelopbouw en Frigoblock-transportkoeling, drie trucks met BDF-wissellaadbaksystemen, één met een vaste drankenopbouw en één trekker. De uitkomsten van de praktijktests worden meegenomen in de ontwikkeling van productierijpe elektrovrachtwagens. De eerste in een kleine serie gebouwde MAN eTrucks moeten eind 2018 van de band rollen in Steyr, Oostenrijk.

-96u9275
Het merk heeft reeds een tweetal eTruck-studiemodellen gepresenteerd. Zo is er de elektrische trekker, die gebaseerd is op de TGS-modellenreeks. Hij heeft een GVW van 18 ton en is daarmee ideaal voor bevoorradingstaken. Hij wordt aangedreven door een 350 kW elektromotor, die zijn koppel van 3500 Nm via een cardanas doorgeeft aan de achteras. Zijn vier lithium-ionbatterijen (afkomstig van de Volkswagen Group) liggen onder de cabine op de vooras. Op een scherm in de cabine kan de chauffeur het batterijniveau in de gaten houden. De MAN eTruck wint remenergie terug en slaat die als elektriciteit op in de batterijen.

De elektrische MAN heeft net zoveel laadvermogen als de gewone TGS-modellen. Dit komt doordat het verdwijnen van de zware dieselmotor het extra gewicht van de elektrische componenten compenseert. De batterijen kunnen ’s nachts worden opgeladen, maar ook via snelladers als de bestuurder stopt om te rusten of als de vrachtwagen geladen of gelost wordt. Aan de zijkant van de MAN eTruck is plaats voor extra batterijen, waardoor de trekker een actieradius krijgt van ongeveer 130 kilometer per dag.

-e7a4457
De tweede MAN eTruck-concept heeft een maximaal tonnage van 26 ton. Hij is gebaseerd op de TGS 6×2 en is technisch vergelijkbaar met de eerder genoemde elektrische trekker. In totaal is er plaats voor twaalf batterijen, onder de cabine en aan de zijkanten van het chassis. Met alle twaalf heeft de eTruck een actieradius van 200 kilometer. Zijn elektromotor is 350 kW en 3500 Nm sterk.