Archief

concept bieden."
Metrolijnen maken het OV logischer en makkelijker
Allgo bestaat uit een compleet nieuw metro-achtig systeem, dat reizen met het openbaar vervoer logischer en gemakkelijker maakt. Dit past bijzonder goed in Almere. Niet alleen door de vrije busbanen. "Ook omdat een stad van deze omvang en met de verwachte groei voor de komende jaren, een dergelijk systeem verdient. Almere moet bereikbaar blijven en openbaar vervoer speelt daarbij een hele grote rol", aldus Cees Anker.
Uniek in West-Europa
Met het metro-achtige Bus Rapid Transit system rijden zeven stadslijnen veelal om de 5 minuten op vrije busbanen. Daarmee wordt 85% van het stadsnetwerk bediend. Uniek in West-Europa! Ook op vrijdag- en zaterdagnacht versterkt Keolis Nederland met het concept nightGo met een verbinding tussen Amsterdam en bijna alle haltes in Almere deze dienstverlening. Dit alles met meer dan 300 chauffeurs en service- en veiligheidsmedewerkers.
Spiksplinternieuwe bussen
Ook de vloot is afgestemd op het BRT-concept en speciaal voor Almere ontworpen. Nieuwe MAN bussen met een prachtig en functioneel design. Met de grootste 15-meter busvloot in Nederland, biedt Keolis Nederland meer dan voldoende capaciteit voor de vervoersvraag. Met een lage vloer, brede gangpaden en brede deuren kunnen grote groepen reizigers gemakkelijk en snel in- en uitstappen. Voorzien van een elektrische rolstoelplank en voldoende opstelmogelijkheden voor rolstoelen, buggy's en kinderwagens, is het openbaar vervoer in de gemeente Almere zeer toegankelijk voor iedereen. Deze bussen zijn vanzelfsprekend voorzien van de gemakken die je tegenwoordig in elke nieuwe bus mag verwachten, zoals Wifi en USB-oplaadpunten, maar ook van de nodige veiligheidsvoorzieningen. Zoals cameratoezicht en een afsluitbare chauffeurscabinefriedlander almere nieuwe  bussden in almere aangekomen

MAN heeft op feestelijke wijze honderd nieuwe bussen afgeleverd aan Keolis Nederland. De bussen nemen sinds zondag 10 december het grootste deel van de stads- en streekdienst in Almere voor hun rekening. Een dag eerder reden ze in colonne van Hoogeveen naar een busstrook langs de A6, waar de overhandiging plaatsvond. Rijkswaterstaat had speciaal voor dit unieke moment de busstrook bij de Hollandse Brug vrijgegeven.

De achter elkaar geparkeerde bussen namen zo’n anderhalve kilometer van de busstrook langs de A6 in beslag: met de ingebruikname van de bussen heeft de vervoerder de grootste 15 meter-vloot van Nederland. De nieuwe MAN-bussen zijn bestemd voor een vernieuwend BRT-concept (Bus Rapid Transit) dat in Almere wordt uitgerold. De nieuwe stadsdienst rijdt onder de naam AllGo tijdens de ochtend- en avondspits op alle buslijnen om de vijf minuten. Buiten de spits wordt dat om de acht minuten en in de avonduren verandert de frequentie in een kwartiersdienst.

MAN heeft de bussen tailormade gebouwd in nauwe samenwerking met Keolis Nederland. Voor de inbouw van de bussen koos MAN de merkonafhankelijke onderhoudsspecialist BusPartners die de honderd bussen onder meer voorzag van zaken als chipkaartlezers, transponders en betaalautomaten. Ook monteerde BusPartners de camerasystemen die de sociale veiligheid in de bussen verhogen. De systemen stonden bij de concessie hoog op het wensenlijstje van de gemeente Almere, die veel waarde hecht aan de sociale veiligheid op de buslijnen binnen de stadsgrenzen. De bussen hebben aanvullend voorzieningen als een afsluitbare glazen veiligheidscabine voor de chauffeur. Ook zichtlijnen, die middels spiegels door de hele bus lopen, vergroten het gevoel van veiligheid voor zowel de bestuurder als de passagiers.