Archief

TW01 Beelen 04

Om al het materieel, van de lichtste shovel tot de zwaarste kraan, zelf te kunnen vervoeren, schafte Beelen een geheel nieuwe transportcombinatie aan. Die werd geheel samengesteld volgens de specifieke wensen en eisen van het bedrijf. Zo werd als trekkend voertuig gekozen voor een Volvo FH 10×4 zwaartransporttrekker met 750 pk en Volvo Dynamic Steering, een actief stuursysteem waarmee bij manoeuvreren de benodigde stuurkrachten worden verlaagd. De aandrijflijn is verder onder meer voorzien van een Volvo compact retarder, en een ultra lage kruipversnelling.

TW01 Beelen 03

De nieuwe kruipversnellingen zijn een uitbreiding van de automatische I-Shift-versnellingsbak van Volvo. Dit werd speciaal ontwikkeld om een hoog wegrijkoppel te behalen en om te rijden met zeer lage snelheden. Met I-Shift met kruipversnellingen kan de truck met een zeer lage snelheid van 0,5-2 km/u vanuit stilstand wegrijden, terwijl 325 ton wordt getrokken. De trekker is voorzien van in totaal drie stuurassen, waardoor het voertuig optimaal wendbaar is. De opbouw en afwerking van de nieuwe trekker is verzorgd door van Winkoop in Ermelo en Volvo Truckdealer Harbers Trucks in Harderwijk.

TW01 Beelen 02
Achter de Volvo wordt een Nooteboom euro dieplader gekoppeld met vijf gestuurde pendelaslijnen en drie-assige interdolly voorzien van een hydraulisch in hoogte verstelbare nek. Deze is hydraulisch afneembaar, aangedreven door een elektrisch gevoede pomp ingebouwd in de zwanenhals, met
de bediening aan de linkerzijde van de zwanenhals. Het heffen en zakken van de hydraulische zwanenhals en hydropneumatische vering gebeurd eveneens aan de linkerzijde van de zwanenhals waarbij twee manometers zijn geplaatst voor het aflezen van de achterasdruk. Elke pendelas is voorzien van een afsluitkraan om de as te kunnen liften om bijvoorbeeld het binnenwiel eenvoudig te kunnen verwisselen of indien de lading het toelaat met minder assen aan de grond te rijden. De laadvloer is drie meter uitschuifbaar.

Voor meer informatie:
www.beelen.nl