Archief

TW02_Profile 05

Familiebedrijf Bruil uit Ede is een van de grote betonleveranciers met meerdere vestigingen in Nederland. Voor het vervoer van de diverse betonproducten, van platen tot mortel, heeft men een gevarieerd eigen wagenpark. Voor het bandenmanagement hiervan heeft men een samenwerking met Profile Tyrecenter. Die voeren fleetchecks uit op locatie om zo de banden in optimale conditie te houden.

TW02_Profile 04

De auto’s van Bruil rijden veel op bouwlocaties waardoor men vaker een lekke band heeft. Stilstand moet vanwege het hard worden van het beton en de strakke planningen op bouwplaatsen tot een minimum beperkt worden en dankzij de landelijke dekking van Profile kan dit bedrijf ervoor zorgen dat een pechgeval binnen anderhalf uur weer rijdt. Het goed op spanning houden en uitlijnen van de voertuigen levert tevens een brandstofbesparing op, iets dat past binnen het MVO-beleid van Bruil. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit in het DNA van het bedrijf waarbij spaarzaam omgaan met grondstoffen een belangrijke factor is.

TW02_Profile 02

Hiervoor kiest men bewust voor het gebruik van vernieuwde banden, dat scheelt in grondstoffen en energie. Bovendien is een vernieuwde band net zo duurzaam als een nieuwe. Hoe dat vernieuwen in zijn werk gaat, zien we bij Kargro. Deze karkassengroothandel zamelt ruim 1,1 miljoen vrachtautobanden per jaar in. Na grondige controle wordt gekeken of de karkassen goed genoeg zijn om te vernieuwen. Door deze inspecties en een uitgekiend productieproces doen de vernieuwde banden kwalitatief niet onder voor nieuwe banden.

Voor meer informatie:
www.profiletyrcenter.nl
www.bruil.nl
www.kargro.nl