Archief

TC 02

RTL Transportwereld komt deze week voor een groot deel vanaf de beurs Transport Compleet in Gorinchem. De circa 250 standhouders ontvingen gedurende drie dagen in totaal 11.774 brancheprofessionals. “Het was een succesvolle beurs met heel veel positieve geluiden over de kwaliteit van de bezoekers”, liet Vincent Bilanovic namens Evenementenhal na afloop weten.

TC 04

Op de beurs is er aandacht voor diverse primeurs. Scania presenteert er meerdere modellen van de Next Generation. Logistic Force presenteerde het Nationaal Chauffeurs Onderzoek 2016, GrootJebbink de 360 graden Omnivue voor bestellers, Iveco toonde de nieuwste modellen en Groeneveld ICT Solutions kwam met noviteiten op basis van de ATX boordcomputer naar Gorinchem.

TC ALFA2

Tijdens onze rondgang over de beursvloer leggen we als eerste aan bij Alfa Accountants en Adviseurs. Een nieuwe naam op Transport Compleet. Omdat deze landelijk verspreide organisatie veel kennis in de logistieke sector heeft, werd het besluit genomen om aan de beurs deel te nemen. De bundeling van krachten met transportspecialist SCT Accountants twee jaar geleden versterkte dat besluit. Met het Alfa Management Paneel en Alfa Controle Paneel spreekt de standhouder zichtbaar vele ondernemers aan. Verder geven zij veel aandacht aan Alfa Salaris en Personeel. In het item bezoeken we gespecialiseerd logistiek dienstverlener SFM Logistics uit Bleijswijk. Zij werken al jaren naar volle tevredenheid met de Alfa Accountants en Adviseurs plus de bijbehorende diensten en producten. Waaronder het in de Cloud werkende Alfa Management Paneel, waarmee zij 24/7 en overal berekeningen kunnen maken. In combinatie met het Alfa Controle Paneel en de adviseur kunnen ook uitgebreide en actuele managementrapportages verzorgd worden.

Kijk voor meer informatie ook op:
www.alfa.nl
www.sfmlogistics.nl

TC safe3

Safeload International is een specialist op het gebied van ladingzekering en multi-temptransport. Een bekend product dat veel in laadruimten wordt toegepast is de Cargokeeper. Verder omvat het assortiment ook ladingrails, ladingbalken en spanbanden. Gebaseerd op de genoemde Cargokeeper is er nu ook een snel en makkelijk op te zetten (en ook weer op te rollen) thermogordijn van Safeload. Binnen dezelfde productgroep valt een diversiteit aan Thermohoezen. Leverbaar in verschillende kwaliteiten, maten en met diverse sluitsystemen.

TC safe2

Een noviteit is de Safecold. Deze bestaat uit meerdere geïsoleerde platen, die door middel van rubbers en de beproefde techniek van de Cargokeeper tot een geïsoleerde dichte wand in een laadruimte opgebouwd kunnen worden. Het aantal panelen is daarbij afhankelijk van de breedte van de bak. Wanneer de panelen niet nodig zijn, kunnen ze zonder noemenswaardig laadruimteverlies eenvoudig tegen de lange wand gezet worden.

Kijk voor meer informatie over deze innovatieve toepassingen ook op www.safeload.nl.

TC STL1

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek heeft het zij-instroomtraject voor nieuwe chauffeurs hoog op de agenda staan. Als gevolg van de aantrekkende economie en de voortgaande vergrijzing binnen het huidige chauffeurscorps, is de sector hard op zoek naar nieuwe chauffeurs.
Speciaal voor dat doel startten de samenwerkende partners in de sector het zij-instroomproject ‘2000 chauffeurs gezocht’. Een project dat inmiddels al ruim 600 nieuwe chauffeurs aan een baan heeft geholpen. Het project richt zich op mensen die nu nog geen chauffeur zijn, maar dat wel heel graag zouden willen. Zij kunnen zich aanmelden voor dit project en deelnemen aan de eerste selectie waarbij gekeken wordt naar de geschiktheid. Mocht dat allemaal positief verlopen, dan gaan ze op zoek naar een werkgever. Het mobiliteitscentrum van het Sectorinstituut helpt hen daarbij.

TC STL2

Steeds meer werkgevers melden hun vacatures ook bij het mobiliteitscentrum van het Sectorinstituut. Komt die match tot stand, dan kan de kandidaat aan de benodigde opleidingen beginnen, waaronder het rijbewijs. Interessant is daarbij dat de opleidingskosten grotendeels via SOOB (het opleidingsfonds voor de sector) en het ministerie van SZW worden gesubsidieerd en daarmee een grote financiële belemmering wegnemen. Dit traject is ook interessant voor werkgevers die in hun netwerk mensen kennen die ze willen opleiden en in dienst nemen als chauffeur. Zij kunnen deze kandidaten aanmelden en daarvoor geldt dezelfde hoge subsidie. Wacht daarbij niet te lang en kijk naar de mogelijkheden die er liggen!

Kijk voor meer informatie op www.stlwerkt.nl/2000chauffeurs. Je kunt je hier ook aanmelden voor een voorlichtingsbijeenkomst bij jou in de buurt. Werkgevers die vacatures of kandidaten willen melden voor dit project, kunnen terecht op www.stlwerkt.nl/vacatures of bellen met het Mobiliteitscentrum van het Sectorinstituut.

TC DF01

Dual-Fuel brandstofsystemen toont ook deze keer de door hen aangepaste Volkswagen Amarok van de provincie Friesland en als noviteit is er de Demo Mercedes Citan van Wensink. Beide modellen zijn uitgevoerd met een common rail dieselinjectie en daarmee geschikt voor het Aardgas/Biogas inspuitsysteem van Dual-Fuel Brandstofsystemen. Dit wordt inmiddels bij zeven over het land verspreide bedrijven ingebouwd. Door de verdergaande innovatie zijn de systemen voor vele merken bedrijfsauto’s beschikbaar. De basis diesel aandrijflijn wordt niet aangetast en daar kan altijd op teruggevallen worden op momenten dat er geen groengas beschikbaar is. Op het moment dat dit wel in de stalen of composiet tanks zit, zorgt de Dual-Fuel techniek voor de juist gedoseerde brandstof inspuiting. Zo ontstaat er een besparing op de dieselkosten. Verder is er sprake van tot wel 15 procent minder CO2-uitstoot, maar liefst 80% minder roet- en 70% minder fijnstof-uitstoot. Bijkomend voordeel is dat de trekkracht van de motor behouden blijft en de actieradius verdubbeld.

TC DF03

Naast de getoonde Citan zijn deze installaties ook beschikbaar voor andere Mercedes modellen. Evenals voor de zwaardere Amerikaanse Pick-ups, Volkswagen bedrijfswagens, Iveco Daily, Opel, Peugeot en Citroen bedrijfswagens, de Ford Transit en nog veel meer. De vanafkosten voor een installatie liggen dit jaar nog onder de 3.000 euro excl. btw.

Kijk voor meer informatie ook op www.dual-fuel.nl.

TC MAN02

MAN toont zes trucks die met elkaar de breedte van het gamma onderstrepen én de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, efficiency én connectiviteit. Als topmodel staat er de TGX 26.560 voorloopastrekker met de nieuwe, zuinige D38 15,2 liter motor en een gunstig eigen gewicht. Een van de bouwtrucks is de achterwiel aangedreven TGS 43.440 8×8 WS met een Wierda widespread achterasconstructie, een hoge wendbaarheid en uitstekende terreinprestaties. Deze truck is tevens voorzien van het Trucks to Go label en daarmee kant-en-klaar en snel leverbaar.

TC MAN01

Verder staat er een MAN TGX 18.400 4×2 met XLX-cabine en Aero pakket. Een trekker met een eigen gewicht van slechts 7.550 kg is verder ook voorzien van een ADR EXII pakket, Bretch compressor en een D26 400 pk motor en Comfortshift schakeling. De TGM 18.250 bakwagen van Domino’s Pizza is uitgevoerd met een geconditioneerde opbouw, heeft als aandrijfbron een 6,9 liter diesel met 250 pk en een tipmatic. In de XLX cabine van de TGX25.560 trekker zijn drie stoelen gemonteerd. De D38 dieselmotor meet 15,2 liter, levert 560 pk en 2.700 Newton meter. Verder is deze truck onder meer voorzien van een Tipmatic, een Orlaco camerasysteem en Xenon verlichting. Het tweede bouwvoertuig is een 10×4 van het type TGS 47.440 en uitgevoerd met een geïsoleerde kiepcontainer. Vanwege de specifieke inzet is er onder meer gekozen voor een asfaltrem en easystart. Het tandemstel is parabool geveerd en de lucht geveerde voorloopas is geschikt voor 8 ton.

Op de beursvloer in Gorinchem is er ook al de nodige aandacht voor de nieuwe TGE bestelautolijn, die MAN tijdens de komende IAA zal presteren. En uiteraard ook hier al aandacht voor het nieuws dat de Duitse truck- en bussenfabrikant komende week in Hannover zal presenteren.

Meer informatie is ook te vinden op www.truck.man.eu/

De volgende editie van Transport Compleet is in Evenementenhal Hardenberg op 21, 22 en 23 maart 2017. Belangstellenden kunnen hun stand boeken via www.evenementenhal.nl/transport-hardenberg.

Have your say