Archief

TW04 STL 2

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek heeft het zij-instroomtraject voor nieuwe chauffeurs hoog op de agenda staan.  Als gevolg van de aantrekkende economie en de voortgaande vergrijzing binnen het huidige chauffeurscorps, is de sector hard op zoek naar nieuwe chauffeurs.

TW29 STL 7

Speciaal voor dat doel startten de samenwerkende partners in de sector het zij-instroomproject ‘2000 chauffeurs gezocht’. Een project dat inmiddels al ruim 600 nieuwe chauffeurs aan een baan heeft geholpen. Het project richt zich op mensen die nu nog geen chauffeur zijn, maar dat wel heel graag zouden willen. Zij kunnen zich aanmelden voor dit project en deelnemen aan de eerste selectie waarbij gekeken wordt naar de geschiktheid. Mocht dat allemaal positief verlopen, dan gaan ze op zoek naar een werkgever. Het mobiliteitscentrum van het Sectorinstituut helpt hen daarbij.  Steeds meer werkgevers melden hun vacatures ook bij het mobiliteitscentrum van het Sectorinstituut.

TW04 STL 1

Komt die match tot stand, dan kan de kandidaat aan de benodigde opleidingen beginnen, waaronder het rijbewijs. Interessant is daarbij dat de opleidingskosten grotendeels via SOOB (het opleidingsfonds voor de sector) en het ministerie van SZW worden gesubsidieerd en daarmee een grote financiële belemmering wegnemen. Dit traject is ook interessant voor werkgevers die in hun netwerk mensen kennen die ze willen opleiden en in dienst nemen als chauffeur. Zij kunnen deze kandidaten aanmelden en daarvoor geldt dezelfde hoge subsidie. Wacht daarbij niet te lang en kijk naar de mogelijkheden die er liggen!

Heb je altijd al chauffeur willen worden?

Kijk voor meer informatie op www.stlwerkt.nl/2000chauffeurs. Je kunt je hier ook aanmelding voor een voorlichtingsbijeenkomst bij jou in de buurt.

Werkgevers die vacatures of kandidaten willen melden voor dit project, kunnen terecht op www.stlwerkt.nl/vacatures  of bellen met het Mobiliteitscentrum van het Sectorinstituut

Have your say