Archief

tw8-scania-driver-comp-05

Binnenkort gaat de Scania Driver Competitions van start. Om je daarbij te helpen schakelt Eline de Vries de hulp in van de oud-winnaar van de Nederlandse finale, Danny Henskens. Die geeft ons een aantal belangrijke tips. Let goed op, wie weet steek je er nog iets van op!

Scania daagt vrachtwagenchauffeurs van alle leeftijden uit om hun vaardigheden te tonen en om deel te nemen aan de Scania Driver Competitions 2018-2019. Het doel is om deelnemers uit meer dan 30 Europese landen aan te trekken die strijden om de ultieme hoofdprijs – een nieuwe Scania-truck die de winnaar zelf kan specificeren.

tw8-scania-driver-comp-02

Dit jaar is de leeftijdsgrens, waardoor voorheen alleen bestuurders tot 35 jaar oud zich konden inschrijven, vervallen. Scania nodigt dus alle vrachtwagenchauffeurs, ongeacht hun leeftijd, uit om deel te nemen aan de competitie. Wat ook nieuw is, is dat bestuurders zich ook kunnen kwalificeren voor de competities door de chauffeursprestaties te meten over een bepaalde tijd, zoals gemonitord door de Scania Fleet Management Services (FMS).

De deelnemers worden beoordeeld op defensief rijden, zuinig rijden, controle voordat ze gaan rijden, lading zekeren, evenals calamiteiten als brand en eerste hulp. Ze moeten ook hun bekwaamheid tonen door middel van verschillende oefeningen, waaronder de boardwalk, ‘knock the king’, achteruit z / super z en de nieuwe water challenge.

tw8-scania-driver-comp-06

“Deze uitdagingen zijn niet eenvoudig, zelfs niet voor een ervaren chauffeur. Scania beloont nauwkeurigheid en een goed beoordelingsvermogen boven snelheid. De ervaring leert dat chauffeurs die op alle fronten goed scoren de meeste kans maken”, zegt Janko van der Baan, Executive Director Scania Benelux.

Op 15 december vindt de Nederlandse finale plaats, een dag later is het de beurt aan de Belgische chauffeurs. Beide finales worden gehouden tijdens het Mega Trucks Festival in Den Bosch. De deelnemende chauffeurs die tijdens de komende finale in actie zullen komen hebben dan al een theoretische toets afgelegd.

De Europese finale vindt plaats op 25 mei 2019 in Södertälje.

Chauffeurs die de uitdaging aan willen gaan en kans willen maken op hun eigen Scania kunnen zich aanmelden op www.scania.nl/drivercompetitions.