Archief

tw09-taxiexpo-02

In de Expo-hallen in Houten vinden ieder jaar twee vakbeurzen plaats die elkaar versterken. BusVision is bedoeld voor de mensen en bedrijven die actief zijn binnen het Openbaar Vervoer, terwijl in de naastgelegen zaal de Taxi Expo plaatsvindt. Deze vakbeurs is gevuld met workshops en productpresentaties die interessant zijn voor de taxiwereld. Reden genoeg voor Transportwereld om uitgebreid op deze beurzen rond te kijken.

Mercedes-Benz Vans
In de taxibranche speelt Mercedes-Benz als vanouds een prominente rol. Tijdens de Taxi Expo trekt de stand van het merk de aandacht met veel nieuws van Mercedes-Benz Vans, zoals de bedrijfswagenafdeling heet. Ten eerste is er nieuws over de Vito Tourer XL, een extra ruime versie van de Vito die speciaal inzetbaar is voor het vervoer van schoolkinderen. Mercedes-Benz zet deze variant, die onder meer opvalt door zijn vier rijen met stoelen, extra aantrekkelijk in de markt: niet alleen de aanschafprijs (vanaf 19.500 euro) is toegankelijk gehouden, ook de kosten voor exploitatie en onderhoud zijn volgens het Duitse merk zeer te overzien. ‘Door de uitstekende veiligheid, duurzaamheid en rentabiliteit is de Vito een goede kandidaat voor de taxiondernemer’, aldus Henri Tordoir van Mercedes-Benz Vans.

tw09-taxiexpo-mb02

Naast de Vito Tourer XL toont Mercedes-Benz ook een speciale variant van de nieuwe Sprinter. Het model, dat in de diverse standaarduitvoeringen sinds juni van dit jaar leverbaar is, wordt door Mercedes af-fabriek voorbereid op het intensieve leven als rolstoelbus. Op die manier ontvangt de gebruiker een kant en klare bus die al is voorzien van een oprijplateau, elektrische lift en diverse hoogwaardige veiligheidsvoorzieningen, waardoor het achteraf ombouwen niet langer nodig is.

Voor beide Mercedes-modellen geldt dat er ook een compleet elektrische versie in de pijplijn zit. De e-Vito en e-Sprinter zijn inmiddels vrijwel productieklaar en verschijnen allebei in 2019 op de markt, waarmee Mercedes-Benz Vans tegemoet komt aan de wens van bedrijven om zonder uitstoot door bijvoorbeeld stedelijke gebieden te rijden. De elektrisch aangedreven versies van de Vito en Sprinter verschijnen in zowel gesloten besteluitvoering als in een variant voor personenvervoer.

Voor meer informatie:
Mercedes-Benz Vans

EBLO Seating
In de transportsector krijgt ‘goed zitten’ de laatste tijd steeds meer aandacht. Wanneer je veel zit tijdens je werk, wil je dat immers wel doen op een goede stoel die op de juiste manier steun en comfort geeft. Het is dan ook niet voor niets dat EBLO Seating tijdens de Taxi Expo een uitgebreide greep uit haar collectie laat zien. Het bedrijf uit Zwijndrecht is expert op het gebied van aangepaste autostoelen en biedt onder meer professionele racestoelen aan, maar levert ook topkwaliteit meubilair voor vrachtauto’s, trams, bussen en taxi’s.

Daarbij is het ten eerste belangrijk om de juiste zitinstelling te bereiken: ook bij professionele chauffeurs valt er vaak nog veel te verbeteren aan de manier waarop bijvoorbeeld de rugleuning en zitting staan ingesteld. EBLO helpt daar actief bij, maar kan ook adviseren en ondersteunen bij de zoektocht van chauffeurs naar stoelen met specifieke eigenschappen. Bovendien is de revisie van chauffeursstoelen in opkomst: daarmee kan EBLO bijvoorbeeld het zitkussen opnieuw vullen of het mechanisme moderniseren en voorkom je de relatief hoge kosten om een stoel te vervangen.

tw09-taxiexpo-eblo-02

Ook interessant zijn de vele innovaties die zichtbaar zijn op de beurs. Neem een chauffeursstoel die zich automatisch in jouw stand zet nadat je een pasje tegen een sensor houdt: de technologie weet daardoor wie er op de stoel wil zitten, en stelt onder meer zelf de zitting, leuning en zithoogte in. EBLO levert dit soort technologieën aan O.V.- en taxibedrijven, maar de services en producten zijn ook beschikbaar voor andere bedrijven én particulieren met een zitprobleem. In voer- en vaartuigen, voor grote vloten of enkele stuks, maar ook in specifieke werksituaties. In alle gevallen telt: een goed advies in het voortraject is heel belangrijk.

Voor meer informatie:
EBLO Seating

Randstad Transport
Ook binnen bus- en taxibranche zijn bedrijven constant op zoek naar door- en zij-instromers, die als chauffeur aan de slag willen. Om die reden staat Randstad Transport op BusVision met een grote stand, compleet met de simulator-trailer van rijopleider E&R. Wat Randstad Transport kan bieden is een opleiding tot chauffeur mét baangarantie, en door die zekerheid kan het extra aantrekkelijk zijn om als chauffeur aan de slag te gaan. Je krijgt immers niet alleen een opleiding, maar hebt daarna ook gegarandeerd werk en inkomen.

tw09-taxiexpo-randstad-01

Randstad biedt de rijopleidingen aan voor mensen die als buschauffeur willen beginnen, maar ook voor vrachtautochauffeurs. En dat is zeker niet alleen bedoeld voor mannen, want vrouwen zijn in deze sectoren natuurlijk ook meer dan welkom. Het maakt bovendien niet uit of je een fulltime baan wilt of liever minder uren wilt werken. Contracten voor onbepaalde tijd zijn mogelijk, terwijl er ook flexibele mogelijkheden bestaan voor studenten die parttime willen werken en hun baan als chauffeur willen combineren met een andere baan of studie.

Randstad Transport verzorgen wekelijks informatiedagen waarop ze al jouw vragen over de opleidingstrajecten kunnen beantwoorden. Je kunt je ook aanmelden via de site;
https://www.randstad.nl/opleidingen-transport

TRÔNE Seating
Op de beursvloer van BusVision zien we ook nieuwste stoel van het innovatieve TRÔNE Seating, dat heavy duty chauffeursstoelen ontwikkelt voor allerlei werkgebieden. De nieuwe stoel, welke zich momenteel in concept-fase bevind, is volledig via een app te verstellen en beschikt over een geheugen-functie.

Voor meer informatie:
TRÔNE Seating

Voor meer informatie:
Taxi Expo
BusVision
Mercedes-Benz Vans
EBLO Seating
Randstad Transport
TRÔNE Seating