Archief

TW12 Dobbe 1

Deze week is RTL TransportWereld in Roelofarendsveen. Hier is het 165 jaar bestaande transport- en logistiekbedrijf van de familie Dobbe gevestigd. Een innovatieve onderneming met 80 eigen vervoerseenheden en een eigen warehouse, dat binnenkort een aanzienlijk vergroting ondergaat.

Passend bij de vervoersopdrachten die men van een grote diversiteit aan opdrachtgevers krijgt, heeft Dobbe altijd de passende vervoersoplossing. Variërend van stadstrucks tot opleggers voor speciaal transport. Nieuwste aanwinst binnen het veelzijdige wagenpark is een wide-spread middenasaanhangwagen met dubbele, beweegbare laadvloer en geschikt voor geconditioneerd transport.

Een maatwerkoplossing die Dobbe in nauwe samenwerking met Burgers Carrosserie in Aalsmeer ontwikkelde. Als basis fungeerde daarbij de eerder door Burgers gebouwde en aan Dobbe geleverde dubbeldeksopleggers en middenasaanhangers. Uitgangpunt vormde het internationaal vervoer van een zo groot mogelijk aantal europallets en winkelbevoorradings-rolcontainers of een combinatie daarvan.

TW12 Dobbe 3

Omdat dit ook producten kunnen zijn die tijdens het vervoer gekoeld of verwarmd moeten worden, leverde TRS een bijpassende klimaatinstallatie. Tridec verzorgde de complete, onafhankelijke en luchtgeveerde wielkasten, die door hun wide spread opstelling een hoog draagvermogen leveren. De combinatie, die verder uit een luchtgeveerde 6×2 Mercedes Actros met geconditioneerde bakwagen bestaat, kan in deze configuratie ook iedere retourvracht aan.

Door de flexibiliteit van de tussenvloer in de aanhanger is ieder type ladingdrager met de eigen laadlift te laden en lossen. Hierdoor kunnen retourladingen, al dan niet geconditioneerd worden vervoerd en dragen bij aan een beter kostenplaatje. Het is een combinatie die verdikking van vervoersstromen en daarmee een verduurzaming van de transporthandelingen mogelijk maakt. Zeker nu ecocombi´s internationaal nog niet tot wasdom komen, is volgens Dobbe Transport dit ook de best denkbare oplossing voor hun vervoersstromen. Zeker, omdat de motorwagen ook solo de stedelijke gebieden in kan. Deze nieuwe combi heeft een capaciteit van 52 europaletten, 90 winkelkarren of een combinatie daarvan.

TW12 Dobbe 4

Burgers Carrosserie is van oorsprong een Aalsmeers bedrijf, maar heeft nu ook eigen vestigingen in Zwaagdijk en Maasbracht. Een bedrijf dat ooit begon met de bouw en het herstel van boerenkarren en landbouwvoertuigen ontwikkelt, bouwt en herstelt alles op het gebied van gesloten laadbakken. Dat kan door een groot team gemotiveerde en kundige medewerkers en up-to-date geëquipeerde werkplaatsen op strategische plekken in Nederland. Van huis uit bouwde men hier vooral transportoplossingen voor groeten-, fruit- en bloemenvervoerders. Succesvol is men al jaren met de verschillende Double-deck oplossingen, zoals die ook bij Dobbe Transport in bedrijf zijn.

Burgers Carrosserie verzorgt ook het totaalonderhoud aan voertuigen inclusief onderhoud en herstel van koelmachines, laadkleppen, onderstellen en aanverwante zaken, zoals APK’s (inclusief roet, tachograaf), CFK en LPK keuringen. Burgers Carrosserie is ook leverancier van Smart-Box carrosserieën. Sinds kort is men ook onderdeel van TORAC. Het landelijk opererende servicenetwerk van vijf Nederlandse carrosseriebouwers.

Voor meer informatie:
Dobbe Transport
Burgers Carrosserie

Have your say