Archief

profile jongeneel 01

Familiebedrijf Jongeneel Transport in Valkenburg vervoert levensmiddelen, bouwmaterialen en gevaarlijke stoffen. Vooral die laatste tak vormt het specialisme. Vandaar dat men beschikt over een flinke vloot met ADR-uitgevoerde tankauto’s, maar door de diversiteit aan werkzaamheden heeft het bedrijf ook andere voertuigen. Veiligheid is natuurlijk van het grootste belang bij het vervoer van gevaarlijke stoffen. Zo probeert men stilstand door lekke banden of zelfs klapbanden zoveel mogelijk te voorkomen. Vandaar dat men veel werk maakt van het bandenbeleid.

profile jongeneel 04

Door de verschillende locaties waar het bedrijf gevestigd is en de grote diversiteit aan voertuigen is dit echter geen sinecure. Vandaar dat men een samenwerking is aangegaan met Profile Tyrecenter dat door de vele vestigingen door het land kan zorgen voor fleetchecks op de diverse locaties van Jongeneel. Hierbij worden de profieldiepte en bandenspanning van elke band opgenomen. Bovendien checkt men tegelijkertijd de conditie van de banden. Al deze gegevens worden vastgelegd in het bandenmanagementsysteem Tymacon waardoor deze ondernemer in een blik overzicht heeft van de staat van de banden van zijn wagenpark en de daarmee gepaard gaande kosten.

profile jongeneel 06
Daarnaast kiest men er bij Jongeneel bewust voor om alle voertuigen niet alleen te balanceren maar ook preventief uit te lijnen. Dat zorgt niet alleen voor een beter rijgedrag van de vrachtauto zelf maar ook voor minder slijtage en daardoor een langere levensduur van de banden. Door al deze maatregelen wordt downtime gereduceerd en bespaart Jongeneel kosten. Verder levert het een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en dat is bij het vervoer van gevaarlijke stoffen van levensbelang.

Voor meer informatie:
www.profiletyrecenter.nl/truck/vrachtwagenbanden
www.jongeneel.com