Archief

meditemp01

In deze uitzending aandacht voor de GDP-transportrichtlijnen voor medicijnen en de vele toepassingen die Veba MediTemp voor deze temperatuur gecontroleerde transportstromen te bieden heeft. We nemen daarbij ook een kijkje achter de schermen bij Brocacef Groothandel in Eindhoven en zien daar het deels geautomatiseerde orderpickproces en de rest van de logistieke handelingen van medicijnen.

meditemp02

Dertig jaar geleden begon Veba MediTemp uit Uden met een klimaatbox voor K.I. toepassingen om vandaaruit de eerste VebaBoxen te ontwikkelen. Hoogwaardige standaard en maatwerk klimaatboxen in diverse afmetingen en daarmee makkelijk passend in de vrachtruimte van ieder merk en type bestelauto. Bijzonder is daarbij dat de koel- of verwarmingscapaciteit werkt op de 12 volt boordspanning van het voertuig. Zo nodig zijn daarbij ook opties op een accu, 24 volt en 220 volt netspanning. Die laatste toepassing is zeer geschikt voor bijvoorbeeld nachtkoeling. Afhankelijk van de toepassing biedt de VebaBox opslagmogelijkheden bij temperaturen van plus 25 tot min 18 graden Celsius. Meerdere temperatuurzones en vakindelingen in een box behoren daarbij tot de mogelijkheden. De techniek van de makkelijk uitneembare klimaatboxen bleek ook toepasbaar op andere goederendragers. Zoals een heavy duty verrijdbare klimaatbox en een bloedcontainer voor het Australische Rode Kruis.

meditemp03

Als vanzelf kwamen ook transport- en logistiekpartijen uit het geconditioneerde medicijnenvervoer bij de Brabantse specialisten terecht. Deze vorm van transport kent immers meerdere temperatuurzones en Veba MediTemp biedt daarvoor alle bijpassende oplossingen. Zoals de Pharma Module op 12 of 24 volt. Een lichtgewicht en kostenvriendelijke laadbakoplossing voor bedrijfswagens tot 3.500 kilogram waarin een gewenste (kamer)temperatuur van 20 graden Celsius wordt gegarandeerd. Ook hier is beschikbare kennis van het bedrijf aangewend om tot het gewenste resultaat te komen. In combinatie met de een VebaBox is het zelfs mogelijk meerdere temperatuurzones te creëren. Ideaal is daarbij dat de VebaBox het gebruik van een complete koel of verwarmingsopbouw niet nodig maakt. De bestelauto blijft standaard en daarmee ook nog steeds inzetbaar voor andere –niet temperatuurgevoelige- transporten.

meditemp05

Als groothandel in medicijnen maakt Brocacef al veel langer gebruik van de door Veba MediTemp ontwikkelde klimaatproducten. VebaBoxen zijn in de 75 bezorgvoertuigen van de groothandel gemeengoed en vormen een onderdeel van de temperatuur-gecontroleerde transportketen. Om het gebruik van de bestaande distributiebakken nog verder te optimaliseren, ontwikkelden Veba en Brocacef nu een soortgelijke geïsoleerde bak die de goederen gedurende 72 uur op de gewenste temperatuur houdt. Daarbij kunnen deze bakken met dezelfde binnenruimte in het normale distributie- en transportproces opgenomen worden en maken de inzet van de VebaBox overbodig. In deze aflevering is te zien hoe die ontwikkeling in zijn werk ging en op welke wijze Brocacef deze bakken inzet. Tevens is te zien hoe Veba MediTemp de cold chain completeert door de producten bij de apotheek en in de bezorging vanuit de apotheek naar de eindklant.

Voor meer informatie:
Veba MediTemp
VebaBox
Brocacef

Have your say