Archief

TW27 STL 02

De arbeidsmarkt verandert in hoog tempo. Door het stijgen van de levensverwachting, vergrijzing, het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd, ontgroening, versobering van de sociale zekerheid, technologische ontwikkelingen, individualisering, flexibilisering en teruglopende instroom van gekwalificeerd personeel staat het Sectorinstituut Transport en Logistiek voor de uitdaging om ervoor te zorgen dat mensen op een goede en gezonde manier langer door kunnen blijven werken.

TW27 STL 01

Dit lukt alleen als betrokkenen het samen doen. Werknemers, werkgevers en sociale partners. Werknemers door de eigen verantwoordelijkheid te nemen en te zorgen dat ze veerkrachtig zijn en blijven. Werkgevers door hun medewerkers de ruimte te geven en te faciliteren. De sociale partners door zoveel mogelijk te helpen en te ondersteunen waardoor werknemers en werkgevers samen aan de slag kunnen. Door het ontsluiten van de beschikbare kennis en informatie en het aanbieden van goede producten en diensten.

Hoe doet het Sectorinstituut dat? Door werkgevers en werknemers te helpen de verbinding te maken met elkaar om duurzame inzetbaarheid via dialoog in de organisatie te activeren. Door het persoonlijk, praktisch en virtueel ontsluiten van kennis, informatie, tools en netwerken voor werkgevers en werknemers.Het resultaat is veerkrachtige werknemers die goed, gezond en met plezier aan het werk zijn en kunnen blijven. Nieuwsgierig naar je eigen status? Doe de inzetbaarheidscheck op de website.

Voor meer informatie:
www.stlwerkt.nl